Erhvervsleasing til lige netop dit behov

Erhvervsleasing er en simpel og sikker måde for virksomheder at udvide deres bilflåde. CarFlex Leasing A/S tilbyder erhvervsleasingaftaler både med og uden serviceaftaler. Med en serviceaftale til din erhvervsleasingaftale skal du som erhvervsdrivende hverken tænke på at få skiftet olie, tjekket bremser eller hvor meget værdi, bilen taber i løbet af perioden og derfor hvad jeres nedskrivning er og så videre – alt det sørger vi for, så I kan fokusere på at drive jeres forretning.

Erhvervsleasing kan groft set deles op i 2 dele:

  • Erhvervskøretøjer som fx kassevogne
  • Personbiler til ansatte i virksomheden

Det er naturligvis muligt at køre erhvervskørsel i personbilen er og vice versa. Grunden til at de to opdeles således er, at man ved erhvervskøretøjer har mest fokus på drift af bilen; driftssikkerhed, driftsomkostninger med videre, hvor man ved erhvervsleasing af personbiler til ansatte i virksomheden har meget fokus på beskatningsværdien.

Når man erhvervsleaser biler til de ansatte i virksomheden, er det en god idé at være opmærksom på følgende:

  • Giver det mening for virksomhed/medarbejder at erhvervslease?
  • Beskatningsværdien for medarbejderen
  • Leasing- og serviceomkostninger ved bilen

“Erhvervsleasing er overraskende tit en fordel både for både virksomheden og dens ansatte.”

Erhvervsleasing vs. privatleasing

Du kan læse mere om privatleasing på denne side. Der findes flere former for privatleasing, hvor flexleasing er noget af det mest populære. Den største fordel ved flexleasing er den store besparelse, der opnås ved leasingformen. Det skyldes, at der ved flexleasing kun betales registreringsafgift for den periode, hvor bilen er registreret modsat ved et kontantkøb.

Ved erhvervsleasing opnås samme fordele, da der køres med samme princip om delvis betaling af registreringsafgiften. Udover den store kontante besparelse opnås der ved erhvervsleasing af personbiler typisk også en skattemæssig gevinst for privatpersonen, der beskattes af værdien af bilen. Hvis vedkommende selv skulle have enten finansieret eller privatleaset en bil, skulle hun også selv have betalt alle omkostninger til grøn ejerafgift, brændstof, vedligeholdelse, afskrivning med mere. Med en erhvervsleasingaftale opnås der en skattefordel for rigtigt mange, da man beskattes af værdien af bilen modsat faktisk at skulle betale omkostningerne op ad egen lomme.

Erhvervsleasing er fradragsberettiget, men det præcise fradrag afhænger af den enkelte situation. Dette kan din revisor eller bogholder hjælpe dig med at få styr på. Beskatningsværdien for den ansatte beregner vi.

Beskatningsværdien for medarbejderen

Beskatningsværdien er det, der afgør, hvad bilen koster for medarbejderen at køre rundt i. Fordi virksomheden betaler omkostninger for bilen, anser den danske stat bilen for at være en del af medarbejderens løn, hvorfor værdien heraf skal beskattes. Man opdeler beskatningsværdi i 2 forskellige slags:

  • Beskatningsværdi på biler under 36 mdr. gamle
  • Beskatningsværdi på biler over 36 mdr. gamle

I tilfælde af at bilen er under 36 måneder gammel, beskattes man af den originale nypris på bilen inkl. ekstraudstyr. Det betyder også, at hvis bilen fx er 12 måneder gammel, bliver du faktisk beskattet af en bilens værdi helt fra ny, men du får kun mulighed for at køre rundt i en brugt bil.

 

Beskatningsværdien på biler, der er indregistreret for første gang for mere end 36 måneder siden, beregnes ud fra en kombination af markedsprisen på bilen samt anskaffelsesprisen. Således bliver man beskattet af den faktisk værdi på bilen og ikke den ”kunstige” nypris på en brugt bil.

For en privatpersonen vil den ekstra skattepligtige indkomst typisk udgøre et fast beløb hver måned, der trækkes direkte af lønnen. Det betyder også, at det er meget lettere at lave et privatøkonomisk budget, da omkostninger og udgifter til bilen ikke vil overstige beskatningen, da det jo den pågældende virksomhed, der er leasingtager af bilen og måske har en serviceaftale oveni købet.

Vil du vide mere? Så er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon +45 50 17 50 50 eller via vores kontaktformular her nedenunder.

Kontakt os nu

Du skal blot udfylde kontaktformularen nedenunder, og så modtager vi din henvendelse.

Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt, og vi glæder os til at hjælpe dig!

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Eksempler på erhvervsleasing

Nedenfor har vi lavet 3 eksempler på nogle af de mest populære biler til erhvervsleasing. Fælles for dem er, at der er plads til hele familien, du får en rigtigt fed bil, en lav beskatningsværdi og masser af køreglæde.

Erhvervsleasing af VW Passat

Her er et leasingeksempel på en VW Passat 2.0 TDI BlueMotion fra 2014. Priserne er ex. moms, og restværdien er også uden afgift.


 

Førstegangsydelse. 25.000
Månedlig ydelse: 2.198
Restværdi: 75.000
Beskatningsværdi: 200.000

 

Kilometerstand: 95.000 km
Hestekræfter: 140 HK

VW Passat 2.0 TDI BlueMotion

Udstyr: Blandt andet DSG-gearkasse, navigation, bluetooth, xenonlys, multifunktionsrat, fartpilot, p-sensor, klimaanlæg og sædevarme.

Mercedes Benz C220 Bluetec Avantgarde

 

Udstyr: Blandt andet automatgear, navigation, head-up display, bluetooth, dellædersæder, xenonlys, multifunktionsrat, fartpilot, p-sensor, og klimaanlæg.

Erhvervsleasing af Mercedes C-klasse

Her er et leasingeksempel på en Mercedes C220 BlueTec Avantgarde. Priserne er ex. moms, og restværdien er også uden afgift. Bilen her er en kompakt sedan, der hovedsageligt konkurrerer med BMW 3-klassen og Audi A4. Sammenlignet med de andre eksempler hhv. ovenfor og nedenfor, er denne tysker en smule mere luksuriøs.


 

Førstegangsydelse. 30.000
Månedlig ydelse: 2.498
Restværdi: 100.000
Beskatningsværdi: 275.000

 

Kilometerstand: 124.000 km
Hestekræfter: 170 HK

Erhvervsleasing af Ford Mondeo

Her er et leasingeksempel på en Ford Mondeo 2.0 TDCi fra 2015. Priserne er ex. moms, og restværdien er også uden afgift.


 

Førstegangsydelse. 25.000
Månedlig ydelse: 2.228
Restværdi: 75.000
Beskatningsværdi: 200.000

 

Kilometerstand: 110.000 km
Hestekræfter: 150 HK

Ford Mondeo 2.0 TDCi Titanium

Udstyr: Blandet andet automatgear, navigation, bluetooth, bakkamera, xenonlys, multifunktionsrat, fartpilot, p-sensor for, klimaanlæg, sportssæder.